Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen reinigen waarom? heeft u ooit al eens een jaar met uw wagen gereden zonder de voorruit te wassen? Of een jaar lang uw ramen thuis niet gelapt?

Uitwerpselen van vogels en insekten, nabije bomen en scheikundige resten van industrie en verkeer verminderen gevoelig de lichtdoorlaatbaarheid van het glas. Regen -gecontamineerd met omgevingsvervuiling- spoelt uw glas niet niet schoon, wel integendeel.

Gespecialiseerde periodieke reiniging van uw zonnepanelen of photovolaische panelen is een absolute noodzaak.

Weetje

Wist u dat een zonnecel van het zonlicht dat ze opvangt, slechts 15% in werkelijke energie omzet? Verminderde lichtdoorlaatbaarheid heeft een sterk nadelig effect op de rendabiliteit van uw panelen.

Het plaatsen van zonnepanelen wordt door de overheid aangemoedigd en beloond met fiscale aftrekbaarheid en groenestroomcertificaten.

Producenten en plaatsers van installaties met een groot vermogen (> 10kWp) zijn zich uitermate bewust van de noodzaak om zonnepanelen periodiek te reinigen. Studies bewezen immers een rendementsverlies door vervuiling.tot 10%

Organische elementen: een risico

Mos is taai en hardnekkig en kan doordringen tot onder de glasplaat.
Resultaat: mogelijke beschadiging van de onderliggende zonnecel van het PV paneel.
Gevolg: minder tot geen energie meer voor de rest van de levensduur van uw ganse paneel! De cellen zijn immers in serie geschakeld.
Oplossing: laat uw zonnepanelen regelmatig reinigen door een erkend bedrijs zoals glashelder>

Onze techniek

Voor het reinigen van uw zonnepanelen en glaspartijen maken wij gebruik van een telescopisch wassysteem met 100% puur osmosewater. Er wordt geen reinigingsproduct toegevoegd.
De telescoop maakt het mogelijk om veilig en uiterst efficient vanop de grond uw installatie te wassen. Het gebruik van een ladder wordt tot een absoluut minimum beperkt.
Extra voordelen? Het laat ons toe om snel, efficiënt én aan een superscherpe prijs te werken

Waarom osmosewater?

Leidingwater bevat altijd kleine hoeveelheden onzuiverheden (zouten, kalk, mineralen en metalen).
Osmosewater daarentegen is perfect in staat om atmosferische vervuiling op glas volledig op te lossen. Osmosewater bestaat immers louter uit waterstof en zuurstof, meer zuurstof dan gewoon leidingwater. De zuurstof verlaagt de zuurtegraad van het water en dat resulteert in een uitstekend oplossend vermogen.
Door het ontbreken van zouten, droogt de vloeistof volledig streeploos op. Uw glas is onberispelijk en streeploos proper.

Een ecologisch streepje voor

Ons spoelwater heeft dus geen enkele nadelige invloed op de werking van uw regenput of andere vormen van waterrecuperatie. Geen sprake van verspilling overigens. Via het rioleringsnetwerk vindt het gebruikte osmosewater na zuivering zijn weg naar het leidingnet terug.

Voorjaar of najaar?

Grote installaties (>10 kWp) worden best jaarlijks en in de lente gereinigd. De maximale zonnestraling tijdens de zomermaanden levert namelijk optimaal rendement op vlak van geproduceerde stroom.

Door de kleinschaligheid van de installatie in een particuliere woning, is het verschil in productie te verwaarlozen. Bij een najaarsreiniging is het weliswaar zo dat u de maximale zonnestraling van de zomer iets minder zal benutten. Houd er echter ook rekening mee dat bij een najaarsreiniging uw panelen klaar zijn om optimaal te renderen in de winterperiode wanneer de stralingsintensiteit van de zon minder is.
Jaarlijks of tweejaarlijks? Dit moet per specifiek geval naar eer en geweten per geval bekeken worden.
Wij geven u hierover graag vrijblijvend advies.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Nu een afspraak maken Klik dan op deze button .