Reinigen Gevels

 

Reinigen Gevels 

Reinigen Gevels, wanneer je last hebt van doorslaand vocht in de woning of wanneer de gevel regelmatig verontreinigd is met mossen of algen, dan is impregneren van de gevel een goede oplossing. Door de gevel te impregneren, is deze jarenlang beschermd tegen vocht, weersinvloeden en vervuiling. Hoe het impregneren in zijn werk gaat, wat het kost en waarom het zinvol is vind je terug in dit artikel.

 

Wat is impregneren?

Namelijk het waterafstotend maken van een ondergrond, in dit geval de gevel. Impregneren gaat met behulp van een waterafstotende vloeistof die op de gevel wordt aangebracht. Deze vloeistof trekt diep in de poriën van de stenen maar laat tegelijk ook een waterafstotende laag achter. Door deze beschermende laag kan vocht niet langer in de muur trekken en zal vuil zich niet of minder snel aan het oppervlak hechten.

 

Gevel impregneren

Wanneer je last hebt van doorslaand vocht in de woning of wanneer de gevel regelmatig verontreinigd is met mossen of algen, dan is impregneren(hydrofoberen) van de gevel een goede oplossing. Door de gevel te impregneren, is deze jarenlang beschermd tegen vocht, weersinvloeden en vervuiling. Hoe het impregneren in zijn werk gaat, wat het kost en waarom het zinvol is vind je terug in dit artikel.

en waterafstotende laag achter. Door deze beschermende laag kan vocht niet langer in de muur trekken en zal vuil zich niet of minder snel aan het oppervlak hechten.

 

Hoe gaat het in zijn werk

Het is bij het impregneren van de gevel van groot belang dat deze schoon is en vrij van mossen, algen, verf of andere verontreinigingen. De impregnatie vloeistof kan anders niet goed in de poriën van de stenen trekken. Daarom is het noodzakelijk dat de gevel eerst grondig gereinigd wordt. Voordat met overgaat tot het daadwerkelijke impregneren, worden ramen en deuren afgeschermd met een plastic folie.

Nadat de voorbereidingen zijn getroffen, wordt het vochtwerende impregneermiddel met een speciale sproeier op de gevel aangebracht. Wij werken uitsluitend met biologische middelen

De prijs zal in de regel afhangen van het oppervlakte, de vervuiling en hoogte.

 

5 redenen waarom je muren impregneren zinvol is

De gevel is beter beschermd tegen schade door vrieskou gezien vocht niet kan indringen.

– Geen last meer van doorslaand vocht. Dus geen schimmels binnen op de muur of witte aanslag.

– De gevel zal minder snel vuil worden en kan bij lichte vervuiling makkelijk gereinigd worden.

– Geen last meer van mossen of algen.

– De levensduur van de gevel wordt verlengd.

– De waarde van de woning neemt toe.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Nu een afspraak maken Klik dan op deze button .