Kuststof kozijnen met nerf reinigen

Kuststof kozijnen met nerf reinigen

Kuststof kozijnen met nerf reinigen, ze zien er vaak een stuk mooier uit de kozijnen met een nerf, maar naar verloop van tijd kom je er ineens achter dat in de nerf wel veel vuil achter blijft. De meeste mensen staan daar nooit bij stil, tot het moment dat ze schoon gemaakt moeten worden en ze ontdekken dat dit niet zo gemakkelijk gaat, het is een tijdrovende klus die wij graag voor u doen. Hieronder leg ik uit hoe wij te werk gaan om tot een mooi resultaat te komen.

 

Stap 1. Wij zetten het raam en het kozijn in met een lichte ontvetter en laat deze effe rustig een 15 minuten staan weken. We gaan natuurlijk niet 15 minuten staan wachten, maar zetten meerdere ramen tegelijker tijd in de ontvetter. Dit doen we zodat het middel goed in de nerven kan komen en al het harde vuil ook zacht word.

Stap 2. Vaak is de vervuiling al zo zacht geworden dat een goeie microvezel doek 95% van vuil verwijderd, mocht dit niet het geval zijn dan kiezen wij voor een zachte borstel die absoluut geen schade toebrengt aan de kozijnen, is dit niet voldoende  dan hebben we altijd nog de antikras sponzen die de klus kunnen klaren.  Maar in geen geval gebruiken wij schuursponzen om hardnekkig vuil te verwijderen, dit zou alleen maar de structuur en de nerf beschadigen.

Stap 3. Nu gaan we het raam inzetten, en het kozijn word ingespoten met in water opgelost wax houdende shampoo, we zetten het raam eerst in zodat er geen wax restanten op blijven zitten. Nu wrijven we het kozijn op met een droge microvezel doek en glanst ie weer alsof het nieuw is. Nu drogen we ramen op en kijken we of er nog eventueel vlekken of plekjes zijn achter gebleven.

 

AL met al een intensieve methode, maar als je dit 1 keer per jaar doet blijven je kozijnen in optimale staat.

Voor vragen over de prijs, of een vrijblijvende offerte mail naar glashelderterapel@gmail.com

 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Nu een afspraak maken Klik dan op deze button .