Kunststof kozijnen reinigen/schoonmaken

Kunststof kozijnen reinigen/schoonmaken

Is een kunststof kozijn echt onderhoudsvrij?

Kunststof kozijnen reinigen/schoonmaken Er wordt wel eens gezegd dat een kunststof kozijn volledig onderhoudsvrij is, maar is dat wel echt zo? Allereerst moet het gezegd worden dat een kunststof kozijn inderdaad het meest onderhoudsvriendelijke kozijn is op de markt. Zeker in vergelijking met een houten kozijn is het verschil echt aanzienlijk. In principe hoef je als woningeigenaar dan ook niet om te kijken naar het onderhoud van je kozijn, maar na verloop van tijd kan deze dan wel haar uitstraling verliezen en wat vuil worden. Vooral de weersomstandigheden kunnen een behoorlijke invloed hebben op de uitstraling van je kozijn. Af en toe even met een speciaal reiniging middel er over heen gaan biedt echter de perfecte oplossing voor een lange levensduur!

Hoe mijn kunststof kozijn schoonmaken?

Doorgaans wordt aangeraden om je kunststof kozijnen gewoon schoon te maken met behulp van warm water zonder dat er een schoonmaakmiddel aan wordt toegevoegd. Vooral wanneer je dit regelmatig doet kan dit ruim voldoende zijn. Voor hardnekkig vuil ligt dat doorgaans iets anders. Vooral wanneer er vet en aangekoekt vuil mee gemoeid is kan het noodzakelijk zijn om gebruik te maken van een bepaald schoonmaakmiddel zoals kozijnen wax of schoonmaakazijn. Beide middelen kunnen er voor zorgen dat je kunststof kozijn in geen tijd weer haar oorspronkelijke uitstraling terug heeft waardoor ze er opnieuw helemaal als nieuw uitziet!

Vermijd schuurmiddelen!

Voor het meest hardnekkige vuil durven mensen wel eens gebruik te maken van een schuurspons in combinatie met een schuurmiddel. We kunnen je echter alleen maar aanraden om dit absoluut niet te doen. Het gebruik van een schuurspons en schuurmiddel kan er namelijk voor zorgen dat er sporen worden achtergelaten op het kozijn en deze onherroepelijk is beschadigd. Het mag dan ook duidelijk zijn, voor het reinigen of schoonmaken van je kunststof kozijn volstaat het om gewoon gebruik te maken van warm water, eventueel in combinatie met een mild schoonmaakmiddel.

2 Commentaren

 1. Frey

  hoe verwijder ik dan vliegen en spinnenpoep als ik geen schuurmiddel mag gebruiken??

  Antwoord
  1. Glashelder (Auteur bericht)

   Dit verschilt per situatie, je zou kunnen beginnen met wat dasty van de wibra. De praktijk leert echter dat je al gauw gebruik moet gaan maken van of een schimmelreiniger waarin bleek/loog zit verwerkt dit zal de bruine vlekken die achter blijven vaak wel oplossen. Ook hebben wij goeie ervaringen met Kuraltex 312.

   Antwoord

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Nu een afspraak maken Klik dan op deze button .