Traditioneel glazenwassen

Traditioneel glazenwassen

Traditioneel glazenwassen hoe gaat dat in zijn werk.

Op veel websites van glazenwassers word gesproken over traditioneel glazenwassen met emmer, spons en wisser. Maar een echte uitleg word er niet gegeven, en de getrainde mannen zijn vaak zo snel dat u ook niet echt de mogelijkheid krijgt om te zien hoe het nu werkt.  Omdat wij in alles glashelder willen zijn geven wij u een complete uitleg over hoe dit nu precies in zijn werk gaat.

Inwassen van het raam.

Stap 1 het Inzetten van het raam, dit gebeurt met de zogenaamde inwasser deze neemt het water op in een zachte vacht die geen krassen maakt op het raam. Na dat het hele raam is ingezet met de inwasser worden de eventuele vlekken en hardnekkige vlekken met een witte schuurspons of eventueel met een glazenwassers mesje verwijderd.

Stap 2 Het sponzen van het kozijn, Nadat het raam is ingezet word er over het algemeen met een azella spons of een microvezel doek de randen en het kozijn gereinigd. De kit randen worden ook gedaan om druipers te voorkomen.

Stap 3 Na de vorige twee stappen komt dan nu het echte werk, namelijk het in één beweging droogtrekken van je raam. Dit vraagt enige oefening en tja sommige leren het misschien nooit. Maar als je goed materiaal hebt, en je eraan denkt dat je iedere keer voordat je rubber op raam gezet word hem droog maakt, zul je een vlekkeloos resultaat krijgen.

stap 4 Nu het hele raam droog is kun je eventueel nog effe met droge microvezel doek, de randen nadrogen, en de onderkant van het kozijn afnemen, dit staat wel zo netjes.

Hieronder is nog een leuk video te bekijken van de Sorbo man die je laat zien hoe snel de vier stappen in praktijk gaan.

 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Nu een afspraak maken Klik dan op deze button .