Glazenwasser Geheimen

Glazenwasser Geheimen

 

Glazenwasser Geheimen de vraag die de glazenwasser elke steevast weer krijgt is, wat voor zeep gebruik je, of gebruik je een special middel. Om deze vraag te beantwoorden zal ik je een kijkje geven in onze keuken en hoe wij werken met de verschillende methoden. Ik geef daarbij volledig inzicht in de door mij gebuikte materialen.  Waarom, nou ik vind dat een klant het recht heeft om te weten hoe ik werk en wat ik gebruik.

Het traditionele glazenwassen  Gaat in vier stappen die ik op de vorige pagina al heb uitgelegd

Hieronder volgt de uitleg nog een keer en aan het eind geeft ik een lijstje met de door mij gebruikte materialen.

Inwassen van het raam.

Stap 1 het Inzetten van het raam, dit gebeurt met de zogenaamde inwasser deze neemt het water op in een zachte vacht die geen krassen maakt op het raam. Na dat het hele raam is ingezet met de inwasser worden de eventuele vlekken en hardnekkige vlekken met een witte schuurspons of eventueel met een glazenwassers mesje verwijderd.

Stap 2 Het sponzen van het kozijn, Nadat het raam is ingezet word er over het algemeen met een azella spons of een microvezel doek de randen en het kozijn gereinigd. De kit randen worden ook gedaan om druipers te voorkomen.

Stap 3 Na de vorige twee stappen komt dan nu het echte werk, namelijk het in één beweging droogtrekken van je raam. Dit vraagt enige oefening en tja sommige leren het misschien nooit. Maar als je goed materiaal hebt, en je eraan denkt dat je iedere keer voordat je rubber op raam gezet word hem droog maakt, zul je een vlekkeloos resultaat krijgen.

stap 4 Nu het hele raam droog is kun je eventueel nog effe met droge microvezel doek, de randen nadrogen, en de onderkant van het kozijn afnemen, dit staat wel zo netjes.

Gebruikte materialen

  •  Soren/sorbo SPC wisser  45 cm of kleiner
  •  Unger inwasser 45 cm of kleiner kleiner
  • Azzela glazenwasser spons
  • Dreft   (slecht 1 streepje verdeeld over de inwasser )
  • Ammoniak ( 1 kopje op 10 liter water
  • microvezeldoekje Unger heavy duty

 

Zoals je ziet zitten er geen rare geheime dingen tussen die wij gebruiken, het is de methode in combinatie met materialen die ervoor zorgt dat de glazenwasser vaak net even een beter resultaat krijgt.

 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Nu een afspraak maken Klik dan op deze button .